Hvordan henvise til kilder, og vurdere om en kilde er god eller dårlig?

Kildekompasset gir deg en oversikt over både referansestiler og hvordan du skal forholde deg kildekritisk til ulike kildetyper. 
Kildekompasset er et samarbeid mellom Universitetet i Agder, Universitetet i Sørøst-Norge og Universitetet i Stavanger, og sidene oppdateres av en egen redaksjon.
Informasjonen om APA-stilen baserer seg i hovedsak på norsk APA-manual, og i tillegg har vi utviklet en versjon av APA tilpasset fotnoter. For IEEE-stilen baserer vi oss på manualer utarbeidet av IEEE.

Slik bruker du Kildekompasset:

  1. Velg din referansestil, og klikk på boksen som passer best for den kilden du skal bruke.
  2. Se hvordan referansen skal se ut, og følg veiledningen for EndNote eller Zotero om du bruker et av disse verktøyene.
  3. Finner du ikke en boks som passer, eller har andre spørsmål? Sjekk vår FAQ for gode råd og tips.

Personvern og bruk av cookies

Bibliotekene ved USN, UiA, UiS behandler dine personopplysninger i forbindelse med kontaktskjemaet på Kildekompasset-sidene. Du kan også kontakte personvernombud@usn.no dersom du har spørsmål omkring personvernet i behandlingen. 

Formålet med behandlingen er å besvare spørsmål fra brukerne av Kildekompasset.

De rettslige grunnlaget for behandlingen er universitetenes offentlige myndighet til å tilby utdanning og forskning. 

Opplysningene om deg faller i følgende kategorier: navn og epostadresse. 

Informasjonen slettes enten så fort svar er gitt eller senest innen 1 år. 

Du har rett til å be oss om innsyn i opplysningene og korrigering av eventuelle feil, eller eventuelt sletting av personopplysninger eller begrensning av behandlingen som gjelder deg, eller til å protestere mot behandlingen.    

Dersom du mener at behandlingen krenker ditt personvern kan du klage til Datatilsynet. Spør gjerne vårt personvernombud om dette.

Kildekompasset bruker Googles analyseverktøy Analytics til å få oversikt over bruksmønsteret på nettstedet. 

Informasjonen som samles inn skal behandles etter Googles retningslinjer for personvern (ekstern lenke). Kildekompasset sporer ikke brukernes ip-adresser. Informasjonskapslene lagres på brukernes enheter i opptil to år, avhengig av hva de brukes til. 

Tilbakemeldinger

Har du innspill eller forslag til endringer av innholdet i Kildekompasset? Fyll ut skjemaet under for å kontakte oss i redaksjonen.